Hoe en wat

bruno34 (14)Er kan kennis gemaakt worden met de kittens als ze 5 weken oud zijn. Dan heb ik al een beetje een indruk van het karakter, ze lopen ook al rond en dan kun je er ook contact mee krijgen.  Heeft een kitten uw aandacht getrokken dan kunt u een vrijblijvende optie nemen. Er kan direct een afspraak gemaakt worden zodat u meteen kunt komen kijken als ze oud genoeg zijn.

 

 

cloe57 (4)Na het bezoek kunt u 3 dagen nadenken of het kitten bij u past. Dat lijkt kort maar eigenlijk moet u na het einde van het bezoek al weten wat u er van vindt. Als u het na 3 dagen nog niet weet, dan is het beter om elders te gaan kijken. Alle kittens zijn leuk en u moet geen overhaaste beslissing nemen. Gedurende deze 3 dagen wordt het kitten niet aan een ander toegezegd. Zijn we het er over eens dat u het kitten een nieuw huis gaat bieden, dan verwacht ik een aanbetaling. Die krijgt u meestal niet terug als u zich bedenkt. Uiteraard wel als er later iets aan de hand zou blijken te zijn: knikstaart, navelbeuk       etc.

 

 

gwen69De kittens worden 1x ingeënt met 13-14 weken. Ze verhuizen met 16 weken. Uit studies blijkt dat wanneer een kitten wordt ingeënt met 9-12 weken, 55 procent onbeschermd is tegen kattenziekte.  Een kitten krijgt antistoffen mee met de moedermelk en als je te vroeg inent, zijn het de antistoffen van de moeder die in actie komen tegen de inenting en niet het afweersysteem van het kitten. Zelfs met 16 weken blijkt nog 1/3 van de kittens teveel antistoffen te hebben. Na 20 weken zijn ze verdwenen en dan is het kitten onbeschermd. Het is verstandig om  een week of 5 na de verhuizing nog een keer in te enten. De inenting tegen de niesziekte  werkt al wel omdat daar de antistoffen van de moedermelk wel veel eerder verdwijnen. De kittens hebben een Mundikat stamboom. Ze worden regelmatig ontwormd en zijn gechipt.

 

axel en florisDe prijs voor 1 kitten is 565 euro. Bied u 2 kittens een nieuw huis, dan krijgt u 50€ euro korting. het is fijn als ze bij elkaar kunnen blijven.

Voor kittens die naar het buitenland verhuizen geldt een toeslag van 50 euro ivm Europees paspoort en Rabiës inenting. Zij verhuizen met 18 weken.

 

 

johnny12 (5)Desgewenst kunnen de kittens voor verhuizing geholpen worden (heeft vele voordelen). De prijs voor een kater is 65 euro, voor een poes is dat 97,50 euro. Ze verhuizen dan met 18 weken.

Ik werk met een koopcontract.

De kittens worden verkocht als gezelschapsdier. Ik heb geen bezwaar tegen fokken als dat maar goed gebeurd en met stamboom. Graag even vooraf overleg

.

axel 4Kitten alleen? Veel mensen hangen de theorie aan dat een kat gedeelte in het kittenstadium blijft hangen omdat er zo goed voor hem gezorgd wordt: eten, drinken, huisvesting, overal wordt voor gezorgd. Een kat die verwilderd is wordt op een gegeven moment door zijn moeder verstoten en moet ook emotioneel volwassen worden om het te redden. Zij gaan vaak een solitair leven lijden, zeker als er niet veel voedsel is. Is er wel veel voedsel dan zie je ook bij verwilderde katten dat de dochters bij hun moeder blijven rondhangen. Ze worden socialer. Omdat onze katten gedeeltelijk in dat kittenstadium blijven hangen, houden ze vaak behoefte aan het gezelschap van andere katten.

 

doris79De meeste Noren hebben meestal dus graag gezelschap en dat hoeft geen raskat te zijn. Uitzonderingen bevestigen de regel. Er zijn genoeg katten die het in hun eentje prima redden zeker als hun mensen vaak thuis zijn maar niet allemaal. Wilt u maar 1 kat? U kunt het proberen maar kwijnt hij/zij weg of gaat gedragsproblemen vertonen dan is de oplossing toch vaak een 2de kat.

Noren zijn graag buiten maar kunnen ook prima in een appartement gehouden worden. Zorg dan wel voor voldoende klim- en speelmogelijkheden.

 

verkoop 046 (2)De kittens krijgen een mengeling van vers voer en brokjes te eten. Als je 5 mensen hun mening vraagt over eten krijg je 5 verschillende mengen, vraag je het aan 10, dan krijg je er ook 10. Wat het beste is?  Overstappen op andere brokjes is geen probleem als dat geleidelijk gebeurd. Wacht daar alleen een paar maanden mee tot het kitten goed gewend is. Verhuizen is al een hele stress gebeurtenis. Een drinkfontein is wel een grote aanrader. Katten houden van vers water. Ze gaan echt meer drinken en dat is goed voor de nieren. Af en toe snoepjes in de vorm van gedroogde vleesbrokjes of kauwstaafjes. De kattenbakvulling is van maiskorrels. Kittens stoppen ook alles in de mond en kleivormende licht zwaar op de maag. Overstappen op een ander soort is meestal geen probleem.

De poezen wonen in huis en hebben ook de afgezette tuin tot hun beschikking. Ook de kittens kunnen door het hele huis en de tuin als ze wat ouder zijn. Vanaf een week of 6 schieten ze de tuin al in als het weer het toe laat. Ze worden niet opgesloten in benches of aparte kamers. 

 

elektra79 (4)Ik vind het leuk om ook na de verhuizing op de hoogte te blijven. Af en toe een foto is ook leuk.

Ook na de verhuizing kunnen er altijd vragen gesteld worden. Ik weet ook niet alles maar zal altijd proberen om te helpen.

 

 

.